Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Háromszoros élvezet II.

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az 1. réteghez:
  • 35 dkg darált keksz
  • 8 dkg olvasztott margarin
  • 8 dkg porcukor
  • annyi tej, hogy összefogja
  • A 2. réteghez:
  • 30 dkg túró
  • 2,5 dl tejszín
  • fél csomag habfixáló
  • ízlés szerint porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A 3. réteghez:
  • 2 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A 4. réteghez:
  • 2,5 dl tejszín
  • fél csomag habfixáló
  • A tetejére:
  • reszelt csoki

Elkészítés

Elkészítés: Az 1. réteghez a darált kekszet a margarinnal, a porcukorral és a tejjel összegyúrjuk. Ha kicsit lágyra sikerül, akkor teszünk még hozzá kevés darált kekszet.

Egy nagyobb méretű (35x40) tepsi alját megszórjuk darált keksszel, és belenyomkodjuk a tésztát.

A fél liter tejszínt felverjük a habfixálóval, és kettévesszük. Az egyik felét hozzáadjuk az összetört, cukorral, vaníliás cukorral ízesített túróhoz. Ezt rásimítjuk a keksz tetejére.

A vaníliás krémport felverjük a tejjel. Sokáig dolgozzuk az elektromos habverővel, mert minél tovább kavarjuk, annál keményebb állagú krémet kapunk. Ha kész, akkor a túró tetejére simítjuk.

Ennek a tetejére rákenjük a maradék tejszínhabot, és reszelt csokival díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss