1. Keverjük össze a lisztet és a porcukrot. Dolgozzuk hozzá a tojást és a vajat, csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe egy órára. Vajazzunk ki egy kapcsos tortaformát. Nyújtsuk a tésztát 5 mm vastagra. Béleljük ki vele a formát, szurkáljuk meg villával, és süssük a 180 fokos sütőben 15 percig. A töltelékhez áztassuk kevés hideg vízbe a zselét. Tisztítsuk meg az epret. A felét pürésítsük, a másik felét vágjuk szeletekre.
2. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét és a tejszínt. Adjuk a túróhoz a pürésített eperet és a darabolt 3/4-ét. Nyomkodjuk ki a zselét, és adjuk ezt is a túrókrémhez. Tegyünk félre kevés tejszínhabot, a többit forgassuk a túrókrémhez a tojáshabbal és a porcukorral együtt. Vonjuk be vele a süteményt, tegyük hűtőbe. Felszeletelve, a félretett tejszínnel és eperrel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre