Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Háromsajtos rakott krumpli

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1.  háromsajtos rakott krumpli elkészítéséhez a vajat egy lábasban felforrósítjuk, és megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát. A lisztet kikeverjük a tejjel, habarást készítünk belőle (ha túl sűrű, akkor tejjel hígítjuk).
  2. A habarást beleöntjük a lábasba, majd hozzáadjuk a kockákra vágott és száraz serpenyőben megpirított bacont. 15 dkg cheddar sajtot felkockázunk, hozzáadjuk a szószhoz, és addig főzzük kevergetve, amíg a sajt elolvad. 
  3. A meghámozott és felkarikázott krumpli harmadát egy kiolajozott tepsibe rakjuk, ráöntjük a szósz harmadát, majd megszórjuk a lereszelt gouda sajttal.
  4. Újabb réteg krumplit teszünk rá, amit leöntünk a szósszal, és rászórjuk a lereszelt kecskesajtot. Az utolsó réteg krumplit leöntjük a maradék szósszal, és megszórjuk a maradék, lereszelt cheddarral.
  5. Fólia alatt 190 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd fólia nélkül 15 perc alatt készre pirítjuk.


Nézd meg videón, hogy készül a háromsajtos rakott krumpli: 

Megjegyzés

Gyors és egyszerű egytálétel, különleges rakott krumpli változat. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss