Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Háromrétegű csokimousse

Hozzávalók

  • 1 db zselatinlap
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 dl habtejszín
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 db tojás (szalmonella ellen kezelt)
  • 1 tk porcukor
  • 6 ek készen kapható csokoládészósz

Elkészítés

    1.

    Jéghideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat 10 percre. Felkockázzuk az étcsokoládét, és vízgőz felett megolvasztjuk. Lehúzzuk a hőről, és a tejszínből hozzáadunk 5 evőkanállal. Kikeverjük a tojássárgájákat a porcukorral, és az étcsokoládéhoz adjuk.

    2.

    A fehér csokoládét is felolvasztjuk, elkeverjük szintén 5 evőkanál tejszínnel és a kifacsart zselatinnal.

    3.

    A maradék tejszínből habot verünk, és elosztjuk a két csokoládékrém között. A tojásfehérjéket is keményre verjük, és azt is óvatosan a kétféle krémhez forgatjuk.

    4.

    Az étcsokoládés mousse-t 6 pohár alján elosztjuk, és 10 percre a hűtőbe tesszük. Ezután mindegyikre a fehér csokoládés mousse-t rétegezzük, és ismét 10 percig hűtjük. Tálalás előtt mindegyik tetejére 1-1 evőkanállal szósz kerül.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin