Elkészítés: A 8 tojásból a szokásos módon kétszer 4 tojásos piskótát sütöttem. Én egyben verem fel az egész tojásokat géppel, a cukorral, majd óvatosan hozzákeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. A piskótákat kihűlés után kétfelé vágtam, és 3 ízű krémmel töltöttem meg.
A töltelékhez a vajat habosra kikevertem a porcukorral. A tejből, a lisztből és a vaníliás cukorból sűrű pépet főztem, amit hűlés után a cukros vajhoz kevertem, ettől könnyű, laza krém lett. Belekevertem a rumaromát is. Háromfelé osztottam úgy, hogy a kávésnak készülő legyen legkevesebb. A legkevesebbhez adtam a pici forró vízzel feloldott neskávét, a második adaghoz a kakaóport, a harmadikhoz pedig a kókuszrészléket. Nagyon finom együtt a kókusz, a kávé és a kakaó.
Alulra került a kókuszos krém, középre kávés, felülre kakaós. A tetejére kókuszos, az oldalára kakaós krémet kentem. A tetejét zselécukorból készített virágokkal díszítettem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre