Elkészítés: A húsokat megmossuk, szárazra töröljük, majd kb. 2 centis kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, a vöröshagymát meghámozzuk, negyedeljük, és rétegekre bontjuk. A citromot megsikáljuk, és fél centi vastag szeletekre vágjuk, majd a szeleteket elnegyedeljük.
A páchoz a fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. Az olajat elkeverjük a fokhagymával, a fűszersóval és a borssal. A húsokat, a citromdarabokat, a gombát és a zsályaleveleket felváltva nyársa húzzuk, majd a páccal minden oldalát bekenjük. Lefedve 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
Sütés előtt a nyársakat lecsepegtetjük, majd grillrácson(esetleg sütőben) meg-megforgatva ropogósra sütjük. Meleg bagettel és ízlés szerinti mártásokkal tálalhatjuk.
Avokádómártás: 2 avokádó húsát villával összetörjük, elkeverjük 1 citrom levével, 1 kis fej reszelt hagymával, kevés sóval és cayenne-i borssal.
Paradicsommártás: 1 nagy doboz hámozott, pürésített paradicsomot összekeverünk 4 evőkanál cukorral, sóval, borssal, reszelt gyömbérrel, és gyorsan összefőzzük.