Háromféle babsaláta

A hűvösebb idő beköszöntével sem kell lemondanunk a friss saláta nyújtotta élvezetről. S ha ilyenkor a hideg fogások nem esnek olyan jól, miért ne készíthetnénk egy finom meleg változatot?

Hozzávalók

  • 20 dkg zöldbab
  • 10 dkg gyöngybab
  • 10 dkg tarkabab
  • 10 dkg bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek magos mustár
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db bagett

Elkészítés

    1.

    A megtisztított gyöngy- és tarkababot áztassuk külön edényben egy éjszakára hideg vízbe. Másnap szűrjük le, és tegyük 2 lábosba 1-1 gerezd fokhagymával, 1-1 db babérlevéllel, és 1-1 tk sóval. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzzük puhára, majd szűrjük és csepegtessük le.

    2.

    A zöldbabot tisztítsuk meg, majd tegyük forrásban lévő, sós vízbe, és főzzük majdnem teljesen puhára. Szűrjük le és mártsuk jéghideg vízbe, majd szűrőlapáttal emeljük ki. Az öntethez keverjük össze a mustárt az olívaolajjal és a finomra vágott petrezselyemmel. A bacont süssük ropogósra száraz serpenyőben.

    3.

    Tegyük tálba a háromféle babot, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk össze a mustáros öntettel. Ha szükséges, sózzuk meg, majd tegyük tálra, rendezzük el rajta a sült baconszeleteket, és kínáljuk pirított bagettkarikákkal.

Még ízletesebb lesz a saláta, ha az öntettel összeforgatott babokat néhány órán át a hűtőben pihentetjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin