Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Háromféle babsaláta

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A megtisztított gyöngy- és tarkababot áztassuk külön edényben egy éjszakára hideg vízbe. Másnap szűrjük le, és tegyük 2 lábosba 1-1 gerezd fokhagymával, 1-1 db babérlevéllel, és 1-1 tk sóval. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzzük puhára, majd szűrjük és csepegtessük le.

2.

A zöldbabot tisztítsuk meg, majd tegyük forrásban lévő, sós vízbe, és főzzük majdnem teljesen puhára. Szűrjük le és mártsuk jéghideg vízbe, majd szűrőlapáttal emeljük ki. Az öntethez keverjük össze a mustárt az olívaolajjal és a finomra vágott petrezselyemmel. A bacont süssük ropogósra száraz serpenyőben.

3.

Tegyük tálba a háromféle babot, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk össze a mustáros öntettel. Ha szükséges, sózzuk meg, majd tegyük tálra, rendezzük el rajta a sült baconszeleteket, és kínáljuk pirított bagettkarikákkal.

Még ízletesebb lesz a saláta, ha az öntettel összeforgatott babokat néhány órán át a hűtőben pihentetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss