Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Háromféle babon sült tojás

default user icon
2.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 nagyobb burgonya
  • 25 dkg sárga vajbab
  • 25 dkg zöldbab (ceruza)
  • 25 dkg széles hüvelyű zöldbab (karó)
  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál vágott kapor
  • 4 tojás

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és kevés vízben főzzük. A babokat megtisztítjuk, megmossuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.

    Elkészítés: Megolvasztjuk a vajat, rátesszük a háromféle babot, átforgatjuk, majd annyi vizet öntünk alá, hogy félig ellepje. Sózzuk, és letakarva 15-20 percen át pároljuk. Amikor már majdnem puha a burgonya, leöntjük a főzőlé felét, és összeturmixoljuk a burgonyát. A burgonyás levet visszaöntjük a babra, rászórjuk a kaprot. (Tetszőlegesen paprikacsíkokat is tehetünk bele.) Összeforraljuk. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Hőálló tálba öntjük a babos masszát, 4 fészket alakítunk ki, és beleütjük a tojásokat. Addig sütjük a sütőben, amíg a tojások ízlésünknek megfelelően megszilárdulnak. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 246 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin