Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Három kategóriában nyert az ALDI a mentes termékek versenyében

default user icon
MME
Három kategóriában bizonyultak győztesnek az ALDI termékei a PPH Media Store Insider magazinja által idén második alkalommal meghirdetett Mentes-M versenyen. Az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül idén is az ALDI hozta el a legtöbb díjat.

Az először 2018-ban megrendezett megmérettetésen az ALDI öt termékét díjazták, idén három termék – az Enjoy Free! – Natur Aktiv bio gluténmentes gabonapehely, a háromféle ízben kapható Happy Harvest – Enjoy Free! gluténmentes szelet és a Milfina-Enjoy Free! laktózmentes habtejszín – bizonyult kategóriájában a legjobbnak és kapta meg a Mentes-M díjat.

Az Enjoy Free! – Natur Aktiv gluténmentes gabonapehely fahéjas és magvas változatban, 250 grammos kiszerelésben kapható, laktózmentes, ráadásul vegán és bio is. A Happy Harvest – Enjoy Free! gluténmentes szelet háromféle ízesítésben, 6x30 grammos kiszerelésben kapható. A szezámmagos-tőzegáfonyás mézzel készül, a pörkölt kesudiós és a pörkölt földimogyorós maltózsziruppal, így az utóbbi két változat vegánoknak is ajánlható. A Milfina – Enjoy Free! laktózmentes habtejszín 30%-os zsírtartalmú, könnyen felverhető, és kiválóan alkalmas süteményekhez vagy kávé ízesítéséhez.

A Mentes-M versenyre olyan élelmiszerekkel és drogériai termékekkel lehetett nevezni, amelyek igazoltan nem tartalmazzák a 14 fő allergén legalább egyikét, és/vagy ételintoleranciát okozó anyagoktól mentesek, valamint megfelelnek a kiírt kategóriáknak, alkategóriáknak. Zsűrizésre csakis a laboratóriumban vizsgált és a kémiai összetevők alapján megfelelő minőségű termékek kerülhettek, a megfelelőségről a nevezőknek nyilatkozniuk kellett.

Az idei versenyen 26 kategóriában összesen 114, élelmiszer és kozmetikai termék került a zsűri elé, amelyeket érzékszervi bírálattal és ellenőrzött vakteszttel értékeltek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss