Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Harissás-zöldséges csirkecombok kuszkusszal

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 db alsó csirkecomb
  • 1 evőkanál harissa fűszerkeverék
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 20 dkg gyöngy kuszkusz
  • 40 dkg konzerv csicseriborsó
  • korianderzöld vagy petrezselyem
  • 2 db paradicsom (kb. 15-20 dkg)
  • 1 zsenge cukkini (kb. 20-25 dkg)
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A harissa fűszerkeverékre rácsepegtetjük a citrom levét, hozzáadjuk az olajat, és jól összekeverjük. A csirkecombokat sózzuk, és a páclével alaposan bedörzsöljük, majd 35-40 percig pihentetjük.

    Elkészítjük a kuszkuszt a dobozon található útmutatás szerint. A paradicsomot és a cukkinit megmossuk, és közepes nagyságú kockákra vágjuk.

    Serpenyőbe kevés olajat teszünk, és a csirkecombokat ropogós pirosra sütjük. Felöntjük kevés szárnyas alaplével /kockából is lehet /, majd félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a csicseriborsó, a cukkini, valamint a paradicsom 2/3-át, és készre főzzük. Amennyiben szükséges, fűszerezzük ízlésünknek megfelelően.

    Tálaláskor a zöldséges ragura szórjuk a maradék csicseriborsót, cukkini-és paradicsomkockát, megszórjuk aprított korianderrel vagy petrezselyemzölddel, citromlével is megcsepegtethetjük. A kuszkusszal kínáljuk.

Megjegyzés

A harissa észak-afrikai csípős fűszerkeverék, összetevői: chili, koriander, fokhagyma, mentalevél, római kömény, kömény. Kapható hipermarketekben és ázsiai fűszer-csemege boltokban.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin