Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harira (marokkói lencseleves)

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst először blansírozzuk: hideg vízben feltesszük, felforraljuk, a vizet leöntjük, majd ismét felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot, a zellert és a fűszereket. További 1/4 órát forraljuk. Ha a víz túlságosan elpárolog, pótoljuk. Aztán beletesszük a lencsét és a csicseriborsót. Hozzáadjuk az egy-kétnapos kovászt. Közben erőteljesen keverjük, nehogy megcsomósodjon. További 10-15 percig főzzük.

A levesben a hús és a zöldség is eléggé szétmállik, a végeredmény egy sűrű, erőt adó étel. Ha úgy tetszik: átmenet a leves és a főzelék között. Frissen tépett petrezselyemmel és korianderlevéllel tálaljuk.

Megjegyzés

Az egész család imádja, meglepetésként hatottak az új (más) ízek, fűszerek.
- Nandula

Ezek is érdekelhetnek

Friss