Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Harcsás savanyú káposzta

Hozzávalók

  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 tk őrölt pirospaprika
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 1 db babérlevél
  • 1 csokor kapor
  • bors
  • 60 dkg harcsafilé
  • 3 dl tejföl

Elkészítés

    1.

    A felkockázott szalonnát üvegesre sütjük, a pörcöt eltávolítjuk, majd megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát a visszamaradt zsiradékon. Levesszük a tűzről, meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadunk néhány ek hideg vizet, elkeverjük és felforraljuk.

    2.

    A káposztát alaposan megmossuk és lecsepegtetjük és hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Babérlevéllel és néhány szál kaporral ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd az egészet puhára főzzük. Végül sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

    3.

    A káposzta felét tűzálló tálba tesszük. A megtisztított halat sózzuk és borsozzuk, majd elrendezzük a káposztán, és a megmaradt káposztát ráhalmozzuk. 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Tejföllel és a megmaradt, finomra vágott kaporral tálaljuk.

    SZEGEDI (TISZAI) HALÁSZLÉ >>> 

    11 ISTENI SAVANYÚKÁPOSZTÁS FOGÁS - A SZÉKELYTŐL A RAKOTTIG >>>

    KARÁCSONYI MENÜ: 13 SZUPER HALÁSZLÉ A BAJAITÓL A SZEGEDIIG >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin