Harcsás lepény

Hozzávalók

  • 8 szelethez:
  • 25 dkg harcsafilé
  • 60 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 25 dkg zöldborsó
  • 1 szál póréhagyma
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • bors

Elkészítés

    1.

    Pucoljuk meg a burgonyát, majd vágjuk karikákra, és sós vízben főzzük puhára. Vajazzunk ki egy kapcsos tortaformát, és béleljük kisütőpapírral. Kockázzuk fel a halat, sózzuk, borsozzuk meg, és süssük aranybarnára a vajon.

    2.

    Tisztítsuk meg és aprítsuk fel a pórét, majd fonnyasszuk meg a vajon. Adjuk hozzá a zöldborsót, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Pároljuk közepes lángon, fedő alatt 5 percig.

    3.

    Adjuk hozzá a túrót, a tojásokat és a kakukkfüvet. Alaposan sózzuk és borsozzuk meg. Terítsünk egy réteg burgonyát a tortaformába, öntsünk rá a borsós keverékből, és szórjuk meg reszelt sajttal. Ismételjük meg a rétegezést. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin