Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harcsapörkölt burgonyaruhában

MME MME
5/5
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db közepes gomba
  • 10 db törpeharcsa
  • 5 dkg kenyérszalonna
  • 1 vöröshagyma
  • tejföl
  • kevés liszt
  • pirospaprika
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • bors
  • kömény
  • oregánó vagy majoránna
  • A tésztához:
  • liszt
  • burgonya
  • 1 tojás
  • kevés vaj

Elkészítés

Elkészítés: A törpeharcsa testeket előző este besózzuk, és kevés citromlével meglocsoljuk. A bőre ne legyen rajta!

A gombát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk és leforrázzuk. A szalonnát nagyon apró kockára vágjuk és kisütjük, ha jó pörcös, kiszedjük egy tányérra, félretesszük.

A felhevült zsírban a harcákat hirtelen elősütjük, majd tányérra kiszedjük. A visszamaradt zsiradékba beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, paprikát, paradicsomot (a bőrét forró vízbe mártva vegyük le!), sót, és elkészítjük a pörköltalapot.

Ha kész, beletesszük a gombát, a fűszereket és egy jó gombapörköltet főzünk.

Amíg ez fő, elkészítjük a harcsát. iszedjük belőle a csontot és a hasi szálkálkat.

Amikor a pörkölt megfőtt, beletesszük a kifilézett, elősütött harcsákat, és kb. 5 percig főzzük.

Addig amíg a gombapörkölt fő, elkészítjük a burgonyás tésztát. A főtt burgonyát összetörjük, és annyi liszttel amennyit felvesz, 1 tojással és kb. 2 dkg vajjal, sóval összegyúrjuk. Vigyázzunk, ne legyen lágy!

Deszkán kb. félujjnyira nyújtjuk, és nagymértetű pohárral kiszaggatjuk. A kész harcsapörköltből mindegyikbe annyit teszünk, hogy be lehessen a széleit nyomkodni. Sós vízben kifőzzük.

A megmaradt pörköltbe tejfölös habarást teszünk, kiforraljuk, és tálaláskor a kifőtt tésztára tesszük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss