Harcsapaprikás

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg harcsafilé
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • zsír
  • liszt
  • fokhagyma
  • pirospaprika
  • kömélnymag

Elkészítés

    Elkészítés: A finomra vágott hagymát a zsíron megfutattjuk. Beletesszük a kockára vágott halat, majd pár perc után az apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot és az összezúzott fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával, és behabarjuk a lisztből és tejfölből készített habarással. Felforraljuk, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, köménymaggal. Óvatosan kevergessük, mert különben összetörik a hús.
    Köretként leginkább túróscsusza illik hozzá, de bármilyen tészta megteszi.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

spaitsné 4 évvel ezelőtt
Karácsonyra én is ezt készítettem, és mindenkinek nagyon ízlett! Köszi a receptet! :))
Deák Géza 5 évvel ezelőtt
Tökéletes recept; szerintem bármilyen, hasonló jellegű hússal rendelkező halfajtából jó. Víz szerény véleményem szerint csak hígít (ront) a szaft \"fogósságán\". Éppen most készítettem el, tökéletes lett! :-) Köszi a receptet!
Rózsa Adrienn 5 évvel ezelőtt
Jó a recept, csak vízzel fel kell önteni, nem?
krompika 7 évvel ezelőtt
Én is ezt a verziót szoktam készíteni (csak fokhagyma nélkül) - még karácsonyra is. Nagyon-nagyon egyszerű, semmi faxni, és olyan gyors, hogy szinte félóra alatt elkészül (ami ugye épp karikor nem mindegy :)). A túróscsusza az abszolút favorit hozzá, de már készítettem tojásos nokedlivel is. Nyami!

Hasonló Receptek