Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Harcsapaprikás túróscsuszával

9 4.8/5

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 25 dkg csuszatészta
  • 40 dkg harcsafilé (4 szelet)
  • 2 ek liszt
  • 10 dkg zsír
  • 1 ek pirospaprika
  • 35 dkg túró
  • 4 dl tejföl

Elkészítés

    1. A hagymát finomra apírjuk, felkockázzuk a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is. A tésztát csak félig főzzük meg (roppanósra).
    2. A szalonnakockákat pörcösre sütjük, majd leszűrjük. A halat besózzuk, majd 1 ek lisztbe forgatás után hirtelen megsütjük a visszamaradt szalonnazsírban minden oldalukon. Nem kell átsütni.
    3. A halat kivesszük, és a zsír hozzáadásával pörköltalapot készítünk. A hagymát aranysárgára pirítjuk benne, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük 0,5 dl vízzel. Visszaforraljuk és megint adunk hozzá 0,5 dl vizet. Ebbe visszahelyezzük a harcsaszeleteket. Rázogatva vagy óvatosan megforgatva 20-25 perc alatt készre pároljuk a halat.
    4. Amikor kész a tészta, egy kevés tejföllel összekeverjük, tetejére szórjuk a túrót és a szalonna kisült pörcét.
    5. A halszeleteket óvatosan kiemeljük a pörköltszaftból, majd a maradék tejföllel behabarjuk, és a halat visszahelyezve készre forraljuk (5 perc). A csuszával tálaljuk.

    HARCSAPAPRIKÁS KAPROS-TÚRÓS PULISZKÁVAL >>>

    HAGYOMÁNYOS HARCSAPAPRIKÁS TÚRÓSCSÚSZÁVAL >>> 

     

     


Megjegyzés

Harcsapaprikás... Mint tudjuk, a paprikás és a pörkölt között a tejfölös habarás adja meg a különbséget. Van egy elképzelésem ennek az ételnek az elkészítésére, és nem izgat, ki mit ír le az interneten. Annak alapján készítem el, ahogy tanultam a paprikást, csak itt saját kifogott, megnyúzott és filézett harcsát használok fel, úgyhogy a friss hús garantált...

robull
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

robull
facebook/ KI Főz Neked? :-)
Cryshler
Nem lehetne a pörkölt alapot kicsit részletezni? :-) Kezdőknek segítségül...
robull
Szívesen!
Krisztinka80
Nagyon jó recept, köszönöm! :)
life78
Valami csodálatos!! Köszönöm!
szipka
Nagyon ütős kaja ,most csinálom másodjára,Imádjuk.
Baricka
Köszönöm a receptet! Most főztem meg és nagyon-nagyon finom lett! A férjemnek is ízlett, pedig ő annyira nem hal párti. :)
robull
Az élet kegyetlen:-) ez verseny?
ekesandi
A Receptverseny győztese! Megnéztem a videót is róla és a blogod is. Végzett szakácsok nem szoktak amatőrökkel versenyezni vagy de? Ettől függetlenül mindegyik étel tetszik.

Hasonló Receptek