Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harcsapaprikás túrós csuszával

9 4.8/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra apírjuk, felkockázzuk a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is. A tésztát csak félig főzzük meg (roppanósra).
  2. A szalonnakockákat pörcösre sütjük, majd leszűrjük. A halat besózzuk, majd 1 ek lisztbe forgatás után hirtelen megsütjük a visszamaradt szalonnazsírban minden oldalukon. Nem kell átsütni.
  3. A halat kivesszük, és a zsír hozzáadásával pörköltalapot készítünk. A hagymát aranysárgára pirítjuk benne, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük 0,5 dl vízzel. Visszaforraljuk és megint adunk hozzá 0,5 dl vizet. Ebbe visszahelyezzük a harcsaszeleteket. Rázogatva vagy óvatosan megforgatva 20-25 perc alatt készre pároljuk a halat.
  4. Amikor kész a tészta, egy kevés tejföllel összekeverjük, tetejére szórjuk a túrót és a szalonna kisült pörcét.
  5. A halszeleteket óvatosan kiemeljük a pörköltszaftból, majd a maradék tejföllel behabarjuk, és a halat visszahelyezve készre forraljuk (5 perc). A csuszával tálaljuk.

 

Megjegyzés

Harcsapaprikás... Mint tudjuk, a paprikás és a pörkölt között a tejfölös habarás adja meg a különbséget. Van egy elképzelésem ennek az ételnek az elkészítésére, és nem izgat, ki mit ír le az interneten. Annak alapján készítem el, ahogy tanultam a paprikást, csak itt saját kifogott, megnyúzott és filézett harcsát használok fel, úgyhogy a friss hús garantált...
- robull

Ezek is érdekelhetnek

Friss