Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Harcsapaprikás túrós csuszával tálalva

Harcsapaprikás túrós csuszával tálalva

Hozzávalók

  • 4 db harcsafilé
  • 50 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg csuszatészta
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg liszt
  • bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöld paprika

Elkészítés

    1. A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy teflon serpenyőben, lassú tűzön ropogósra kisütjük. A ksiült zsírt félretesszük.
    2. Mire kisült a szalonna, addigra felforrt a víz, amibe most beletesszük a tésztát, és 8 percig főzzük, majd leszűrjük. A kifőtt csuszát meglocsoljuk 3 ek szalonnazsírral majd közé keverjük a túrót, és a tetejét meghintjük a sült szalonnakockák felével. Ízlés szerint meg is sózhatjuk.
    3. Ha készen van a harcsafilé, egy arra alkalmas edényben feltesszük hevülni a szalonna zsírját. A harcsafilét egyforma, kb. 2-3 cm-es kockákra vágjuk és megsózzuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, a fokhagymát, ízlés szerint borsot, sót és 1 kávéskanál őrölt fűszerpaprikát, majd jól összekeverjük.
    4. A halkockákat egyesével megforgatjuk a fűszeres lisztben (úgy, hogy minden oldala fedve legyen), és 2-3 percig sütjük a szalonna zsírjában, majd kiszedjük. A megmaradt zsírban az apró kockára vágott hagymát üvegesre pirítunk).
    5. Hozzátesszük az apróra vágott paprikát, főzzük így 3 percet, majd az apróra vágott paradicsomot, ezzel is főzzük még 2 percig , meghintjük a tetejét a maradék pirospaprikával, sóval, borssal, végül leöntjük 1 dl vízzel. Az így kapott szaftba óvatosan beletesszük a halat, és kb. 5 percig főzzük.
    6. A megmaradt fűszeres lisztből, valamint még 1 ek lisztből, 1 dl vízből és a tejföl elegyéből habarást észítünk, majd felöntjük vele a halat. Így főzzük még 3-5 percet, és tálaljuk a túrós csuszával és a szalonnapörccel.

    HARCSAPAPRIKÁS KAPROS-TÚRÓS PULISZKÁVAL >>> 

    KLASSZIKUS HARCSAPAPRIKÁS SZALONNÁS TÚRÓS CSUSZÁVAL >>> 

Megjegyzés

A tavalyi karácsonyig minden évben pontyhalászlét és rántott halat készítettem. Családi kívánságra és mert még harcsát nem ettünk, elkészítettem a harcsapaprikást túrós csuszával. Nem csalódtunk, nagyon finom lett és rendkívül egyszerű elkészíteni, ezért is ajánlom másoknak is. Tudom, hogy a harcsa nem olcsó, de négy-hat szelet halfilé elég négy embernek és egyszer vagy kétszer egy évben megengedhetjük magunknak. Ezért szívesen ajánlom másoknak is !

Piri Anyó
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin