A vöröshagymát és a fokhagymát apró darabokra felvágjuk. A paradicsomot és a paprikát vékonyan felszeleteljük. A harcsafilét ízlés szerint felkockázzuk.
Egy edénybe beleöntjük az olajat vagy a zsírt, majd elkezdjük üvegesre párolni a vöröshagymát. Amikor üvegesedik, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a paradicsomot és a paprikát is. Ezután addig pároljuk, míg a paprika és a paradicsom kicsit összeesik, majd megszórjuk a pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Ezután ízlés szerint megsózzuk, és megszórjuk a fűszerekkel, majd kisebb lángon kb. 30 percig főzzük a pörköltalapot.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd öntsük hozzá a pörköltalaphoz, és keverjük simára. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt halat, majd összekeverjük. Ezután felforraljuk, majd kisebbre vesszük a lángot, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük a halhúst. Főzés közben többször, óvatosan megkeverjük, megrázogatjuk, vigyázva hogy a halhús ne törjön össze. Közben elkészítjük a túrós csuszát, amellyel majd tálaljuk a paprikást (a csuszát kaporral is ízesíthetjük). Tálaláskor a tányérra szedjük a túrós csuszát, majd mellékanalazzuk a harcsapaprikást, és úgy kínáljuk.
A harcsapaprikást is ahány ház, annyiféleképpen készítik, de mi jó fűszeresen, csípősen szeretjük. Tálaláskor pedig elmaradhatatlan a túrós csusza, melyet esetenként egy kis kaporral is megbolondítok. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!