Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harcsapaprikás kapros-túrós puliszkával

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A harcsapaprikáshoz:
  • 3 ek olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek édes-nemespaprika
  • 3 ek paradicsompüré
  • őrölt fekete bors
  • 1 db hegyes-erős zöldpaprika
  • 15 dkg tejföl
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 80 dkg harcsafilé
  • kapor a díszítéshez
  • A puliszkához:
  • 3,5 dl tej
  • 1 ek olaj
  • 10 dkg kukoricadara
  • 3 dkg vaj
  • 15 dkg túró
  • 3 ek tejföl
  • kapor

Elkészítés

  1. Bográcsban felmelegítjük az olajat, és megdinszteljük rajta a kétféle, meghámozott, finomra vágott hagymát. Meghintjük a pirospaprikával, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd megsózzuk, -borsozzuk.
  2. A bográcsba dobjuk a felkarikázott paprikát, felöntjük kb. 300 ml vízzel, és addig főzzük, amíg a paprika és a vöröshagyma teljesen megpuhul.
  3. A tejfölt simára keverjük egy kevés paprikás alappal, majd a többihez csorgatjuk. Hozzáadjuk a kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítőt, és sűrűre főzzük.
  4. A paprikás alapba forgatjuk a felkockázott harcsafilét, és puhára pároljuk.
  5.  A puliszkához egy nagy lábasban összeforraljuk a tejet 350 ml vízzel. Hozzáadunk némi sót az olajjal együtt, beleszórjuk a kukoricadarát, és kis lángon, állandó kevergetés mellett puhára főzzük azt. A főzési idő végén beleforgatjuk a puha vajat. A puliszkát egy közepes méretű, hideg vízzel kiöblített tepsibe simítjuk, majd hagyjuk kihűlni és megszilárdulni.
  6. A túrót áttörjük a villával, és hozzákeverjük a tejfölt, egy kevés felaprított kaprot, valamint némi sót. A puliszkát  tetszőleges alakú szeletekre vágjuk, azokra halmozzuk a túrós krémet, és a 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre. Ezzel tálaljuk az egy kevés felaprított kaporral megszórt harcsapaprikást.

    HALAK SZABADTŰZÖN >>>> 

    15 HALAS FŐÉTEL >>> 

    A LEGJOBB ÉTELEK HARCSÁBÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss