Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Harcsapaprikás kapros túrógombóccal

default user icon

Hozzávalók

  • A harcsapaprikáshoz:
  • 1 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db koktélparadicsom
  • 1 db t.v. paprika
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 60 dkg harcsa
  • bors (fehér, őrölt)
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl (laktózmentes)
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • A túrógombóchoz:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 4 ek búzadara
  • 1 csokor friss kapor

Elkészítés

    1. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, meghintjük sóval, és megdinszteljük. Ezután hozzákeverjük a kisebb kockákra vágott paradicsomot, paprikát, és tovább pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott harcsát, és összekeverjük.
    2. Visszatesszük a tűzre, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön készre főzzük. Vigyázzunk, a halat ne főzzük szét!
    3. A tejföl t és a tejszínt elkeverjük a keményítővel, majd a harcsapaprikásra öntjük, összekeverjük, egyet forr és kész az étel.
    4. A túró gombóchoz a vizet feltesszük forrni. A túró t villával összetörjük, sózzuk, majd hozzáadjuk a két tojást, a búzadarát és a felaprított kaprot. Jól kidolgozzuk, ha forr a víz, akkor vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, és a forrásban lévő vízben kifőzzük.
    5. Ha feljön a víz tetejére, akkor kiszedjük a gombócokat. Tálaláskor a túró gombócokat meghintjük friss kaporral.

    HARCSAPAPRIKÁS EGYSZERŰEN>>> 

    VAJBAN SÜLT HARCSASZELET>>> 

    SAVANYÚ KÁPOSZTÁS HARCSA>>> 

Megjegyzés

Szekeres Lajosné receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek