Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Harcsapaprikás csuszával

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg harcsafilé
  • bors
  • 2 tk pirospaprika
  • 2 ek rozsliszt
  • 1 db TV paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl tej
  • 25 dkg nagykocka tészta (rozslisztből)
  • 25 dkg túró
  • 2 ek olaj
  • petrezselyemzöld vagy kapor

Elkészítés

    1. A halat megtisztítjuk, besózzuk, majd paprikás 1 evőkanálnyi rozslisztbe forgatjuk, utána olajon hirtelen megsütjük. Közben apróra vágjuk a hagymát, felkarikázzuk a paprikát és egy serpenyőben pici só hozzáadásával dinszteljük, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot, felengedjük egy dl vízzel, jól kiforraljuk, ebbe rakjuk az elősütött harcsafiléket. Óvatosan rázogatjuk, 2-3 percig hagyjuk párolódni.
    2. Elkészítjük a habarást: a tejfölt és a joghurtot a liszttel csomómentesre keverjük, hígítjuk egy kis tejjel, a harcsa szaftjából hozzákeverünk, majd, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a paprikáshoz, besűrítjük vele, és ha felforrt, elzárjuk a tűzhelyet. (Ha túl sűrű lenne a mártás lehet egy kis vizet hozzáadni.)
    3. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük. Egy serpenyőbe rakjuk, ráhintjük a túrót, majd jól összerázogatjuk. Forrón tálaljuk a harcsapaprikással. Tálaláskor adhatunk mellé tejfölt, vagy joghurtot.

    A legjobb ételek harcsából >>> 

    SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: HARCSAPAPRIKÁS EGYSZERŰEN >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin