A halat megtisztítjuk, besózzuk, majd paprikás 1 evőkanálnyi rozslisztbe forgatjuk, utána olajon hirtelen megsütjük. Közben apróra vágjuk a hagymát, felkarikázzuk a paprikát és egy serpenyőben pici só hozzáadásával dinszteljük, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot, felengedjük egy dl vízzel, jól kiforraljuk, ebbe rakjuk az elősütött harcsafiléket. Óvatosan rázogatjuk, 2-3 percig hagyjuk párolódni.
Elkészítjük a habarást: a tejfölt és a joghurtot a liszttel csomómentesre keverjük, hígítjuk egy kis tejjel, a harcsa szaftjából hozzákeverünk, majd, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a paprikáshoz, besűrítjük vele, és ha felforrt, elzárjuk a tűzhelyet. (Ha túl sűrű lenne a mártás lehet egy kis vizet hozzáadni.)
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük. Egy serpenyőbe rakjuk, ráhintjük a túrót, majd jól összerázogatjuk. Forrón tálaljuk a harcsapaprikással. Tálaláskor adhatunk mellé tejfölt, vagy joghurtot.
Minél többet, szebbet, nagyobbat – az ünnepek tájékán sokakat elragad a hév, aminek a következménye lehet a pazarlás és a felesleges felhalmozás, amire nemcsak nekünk, de a környezetünknek sincs szüksége. Néhány apró lépéssel azonban zöldebbé tehetjük ezt a karácsonyt.
Zebegény csodálatos hely – mondta Nikolettnek és Lászlónak egy közelben lakó nagynéni, és őket is elbűvölte a természeti környezet. A Hegyi Kabin teraszán ülve kivételes panoráma tárul elénk.
A főváros egyik legszebb helyén, a Várkert Bazárral található az Ybl Budai Kreatív Ház. Nem is hinnénk, hogy a neoreneszánsz ékszerdoboz egykor ipari létesítményt rejtett.