Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harcsapaprikás csuszával

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A halat megtisztítjuk, besózzuk, majd paprikás 1 evőkanálnyi rozslisztbe forgatjuk, utána olajon hirtelen megsütjük. Közben apróra vágjuk a hagymát, felkarikázzuk a paprikát és egy serpenyőben pici só hozzáadásával dinszteljük, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot, felengedjük egy dl vízzel, jól kiforraljuk, ebbe rakjuk az elősütött harcsafiléket. Óvatosan rázogatjuk, 2-3 percig hagyjuk párolódni.
  2. Elkészítjük a habarást: a tejfölt és a joghurtot a liszttel csomómentesre keverjük, hígítjuk egy kis tejjel, a harcsa szaftjából hozzákeverünk, majd, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a paprikáshoz, besűrítjük vele, és ha felforrt, elzárjuk a tűzhelyet. (Ha túl sűrű lenne a mártás lehet egy kis vizet hozzáadni.)
  3. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük. Egy serpenyőbe rakjuk, ráhintjük a túrót, majd jól összerázogatjuk. Forrón tálaljuk a harcsapaprikással. Tálaláskor adhatunk mellé tejfölt, vagy joghurtot.

A legjobb ételek harcsából >>> 

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: HARCSAPAPRIKÁS EGYSZERŰEN >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss