Elkészítés: A mártás elkészítéséhez 5 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben, majd megpároljuk benne az aprított vörös hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, és addig főzzük, míg levet ereszt. Ezután hozzáöntjük a húslevest és a spenótot. Ha fagyasztott, akkor ügyeljünk rá, hogy addig melegítsük, míg teljesen kiolvad.
A kukoricalisztet 1 evőkanál hideg vízzel elkeverjük, majd a gombához öntjük. Lassú tűzön főzzük, míg besűrűsödik. A mártást simára keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval. Kiöntőbe töltjük, és melegen tartjuk.
A megtisztíttott újburgonyát és répát külön-külön megpároljuk.
A megmaradt, teflonserpenyőben felhevített vajon az ízesített harcsafilét 6 percig sütjük, miközben egyszer megfordítjuk.
Az újburgonyával és a zsenge sárgarépával tálaljuk. A mártást ráönthetjük, vagy külön is kínálhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre