Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Harcsafilé leveles tésztában hagymamártással

Hozzávalók

  • 2 db harcsafilé (kb. 25 dkg-os)
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 mk halfűszerkeverék
  • 10 dkg mascarpone
  • őrölt színes bors
  • 1 tk friss kakukkfű (v. szárított)
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás
  • A hagymamártáshoz:
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 dl fehérbor
  • 3 dl víz
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • 1 db zöldségleves kocka
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

    1. A harcsafilére rácsepegtetjük a citromlevet, majd megsózzuk, ízlés szerint megszórjuk a halfűszerkeverékkel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.
    2. A mascarponét simára keverjük ízlés szerinti mennyiségű sóval (arra figyeljünk, hogy a halat már besóztuk) őrölt színes borssal, és az apróra vágott kakukkfűvel. A kész leveles tésztát kicsavarjuk a papírból, majd két egyforma darabra vágjuk.
    3. A tészta alsó felére helyezzük a befűszerezett harcsaszeletet, majd rákenjük a fűszeres krémsajt felét. Ezután a tészta szélét körbekenjük a felvert tojással, ráhajtjuk a szabadon maradt tésztát, majd az ujjunkkal, végül pedig egy villával alaposan lenyomkodjuk, nehogy sütés közben szétnyíljon. Végül lekenjük a felvert tojással. A másik halszelettel is így járjunk el.
    4. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem) A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd hagymamártással tálaljuk.
    5. A mártáshoz a hagymát megpucoljuk, majd felvágjuk apróra. A vaj at és az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután felöntjük a borral, majd a levet a felére forraljuk. Ezután hozzáöntjük a vizet, beletesszük a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, hogy éppen csak maradjon alatta lé. Ekkor levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd összeturmixoljuk. Végül felöntjük a tejszínnel, majd visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett besűrítjük. (Az elkészült mártást egy szitán át is szűrhetjük, akkor sokkal selymesebb lesz.)

    KARÁCSONYI MENÜ: 15+1 KIHAGYHATATLAN HALAS FOGÁS AZ ÜNNEPEKRE! >>>

    KIHAGYHATATLAN KARÁCSONYI FOGÁS: AZ 5 LEGHÍRESEBB MAGYAR HALÁSZLÉ >>> 

Megjegyzés

Tálaláskor a leveles tésztában sült harcsafilét a hagymamártással kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin