Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harcsafilé gazdagon

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halfiléket 8 egyforma szeletre vágjuk, a citrom levével meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, sonkánkat gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk.

Keresünk egy közepes méretű serpenyőt, felolvasztjuk benne a vajat, hozzáadjuk a gombát és a sonkát, többször megrázva 3-4 percig sütjük. Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, a zsemlemorzsával és az olajbogyóval, ízesítjük a mustárral, sóval, őrölt feketeborssal. Elkeverjük, a tűzről levesszük.

Halszeleteinket egy kellemes méretű kivajazott tűzálló tálba szépen egymás mellé fektetjük, a gombás-sonkás-olajbogyós ragut a tetejére halmozzuk, és közepesen forró sütőben jó negyedóra alatt készre sütjük.

Tálaljuk formázott párolt rizzsel, hintsük meg finomra vágott petrezselyemmel, díszítsük cikkekre vágott citrommal. Kínáljunk hozzá egy friss, fiatal olaszrizlinget.

Ezek is érdekelhetnek

Friss