Keress receptre vagy hozzávalóra

Harcsafasírt

Hozzávalók

  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 2 dl tej
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • 1 db pritamin paprika
  • 1 tk zsályalevél
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 10 dkg kukoricadara
  • őrölt bors
  • A sütéshez:
  • 10 dkg vaj
  • 2-3 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. A halat megmossuk, leszárítjuk és felkockázzuk, majd aprítógépben felaprítjuk. Egy tálba öntjük, és hozzákeverjük a tejbe áztatott, majd kicsavart és faldarabolt kenyeret, a borsót, a felaprított petrezselymet és zsályát, a finomra vágott paprikát és hagymát, az áttört fokhagymát és a tojást. Megsózzuk, megborsozzuk, és a megszórjuk a zsemlemorzsával, majd masszává gyúrjuk.
    2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és az olívaolajat. A masszából közepes gombócokat formálunk, majd mindet a kukoricadarába forgatjuk, és lelapítjuk. A forró zsiradékba tesszük, és mindkét oldalát kérgesre sütjük.
    3. Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és ráöntjük a sült zsiradékot. 10 percig sütjük, míg szép pirosra sülnek. Azonnal tálaljuk vadrizzsel, salátával vagy a kedvenc köretünkkel.

Megjegyzés

Harcsafasírt. Egy nagyon ízletes halas ételről van szó, amit ha egyszer kipróbálunk, akkor bizonyára többször is terítékre kerül. Tudom, hogy a hal nem olcsó, de ez az étel nem is drága. Az egészségünk pedig sokkal fontosabb annál, minthogy számolgassuk mi, mennyi. Nem szabad fukarkodni, már a mi korunkban a fontos tápanyag bevitellel. Ezenkívül az unalmas, húsból készült fasírtokat cseréljük fel ezzel a változattal. Változatos zöldségfélével is elkészíthetjük, pl. brokkolival, karfiollal, spárgával.

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin