Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harcsa vincellér módra otelló szőlővel

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A harcsafilét ízlés szerint besózzuk, és megszórjuk őrölt fehérborssal, majd 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek kicsit átjárják.

Ezután beletesszük egy serpenyőbe, felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűszeget és az ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjat. Lefedve kb. 10 perc alatt készre pároljuk a harcsaszeleteket, majd kiszedjük, és tálalásig melegen tartjuk.

A visszamaradt fűszeres borba belekanalazzuk a mézet, hozzáadjuk a vajat, majd kevergetve addig melegítjük, míg a vaj teljesen felolvad. (A méz el is hagyható, de mi édesebben szeretjük a gyümölcsmártást, azért tettem bele.)

Ezután beletesszük a leszemezett szőlőt, majd alacsony hőfokon, néha óvatosan megkeverve kb. 5 percig főzzük.

A kukoricakeményítőt egy pici vízzel simára keverjük, és állandó keverés mellett a szőlőhöz csorgatjuk. Végül óvatosan kevergetve kiforraljuk, hogy kicsit besűrűsödjön a mártás.

Tálaláskor a harcsaszeleteket a szőlőmártással és párolt rizzsel kínáljuk. Kínálhatunk hozzá még ízlés szerint krumplipürét is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss