Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Harcsa savanyú káposztával

Hozzávalók

  • 1 ek zsír
  • 10 dkg mangalica szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek pirospaprika
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 tk egész kömény
  • 2 db babérlevél
  • 40 dkg afrikai harcsa
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    1. A zsírt elkezdjük melegíteni, beledobjuk a kockára vágott szalonnát, kisütjük, de nem tepertőre. Kivesszük a zsírból és félretesszük.
    2. A kockára vágott hagymát megdinszteljük, majd rányomunk egy gerezd fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd rárakjuk a savanyú káposztát, elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízesítjük köménymaggal és babérlevéllel. Lassú tűzön kb. 20 percig főzzük.
    3. Amíg fő a káposzta, addig előkészítjük a harcsát. Felkockázzuk, megsózzuk, borsozzuk,1 gerezd fokhagymát nyomunk rá, megszórjuk a maradék pirospaprikával és állni hagyjuk. Amikor a káposzta félpuha, belerakjuk a befűszerezett harcsát és együtt kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a hal megpuhul. Meleg tejföllel, kaporral tálaljuk és a sült szalonnával.

    11 ISTENI SAVANYÚKÁPOSZTÁS FOGÁS - A SZÉKELYTŐL A RAKOTTIG >>>

    15+1 KIHAGYHATATLAN HALAS FOGÁS >>>

    11 PAPRIKÁS ÉS PÖRKÖLT, AMINEK NEM LEHET ELLENÁLLNI! >>> 

Megjegyzés

Nagyon szeretjük a halat és a savanyú káposztát is. Támadt egy ötletem, mi lenne, ha ezt a két kedvencet összeházasítanám. Amolyan székelykáposzta módra. Nagyon finom lett, jó ötlet volt.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin