Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Harcsapaprikás kapros túrógombóccal

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db koktél paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 60 dkg harcsa
  • 1 ek olaj
  • 1 ek édes pirospaprika
  • bors
  • 1 dl tejföl (laktóz mentes)
  • 1 dl főző tejszín
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • A túró gombóchoz:
  • 25 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 4 ek búzadara
  • kapor

Elkészítés

    1. A hagymát, a paradicsom ot, a paprikát apró, a harcsát nagyobb kockára vágjuk.
    2. Az olajat felhevítjük, majd rádobjuk a felaprított hagymát, sózzuk és megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsom ot, és a paprikát és együtt tovább pároljuk. Ha megpuhult lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a darabolt harcsát. Visszatesszük a tűzre és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön készre főzzük, de a halat nem főzzük szét.
    3. A tejfölt és a tejszínt elkeverjük a keményítővel, és a harcsapaprikásra öntjük, és összeforraljuk.
    4. A gombóchoz a túrót villával össztörjük, sózzuk, majd hozzáadjuk a két tojást, és a búzadarát, és a felaprított kaprot, jól összedolgozzuk. A gombócokat forrásba lévő vízben kifőzzük. Ha feljön a víz tetejére akkor kiszedjük, mert akkor már megfőtt a túrógombóc.Tálalásnál a gombócokat meghintjük friss kaporral.

    HAGYOMÁNYOS HARCSAPAPRIKÁS TÚRÓSCSÚSZÁVAL >>> 

     

Megjegyzés

A harcsa paprikás kapros túró gombóccal egy ízbomba . harmóniát

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin