A hagymát, a paradicsomot, a paprikát apró, a harcsát nagyobb kockára vágjuk.
Az olajat felhevítjük, majd rádobjuk a felaprított hagymát, sózzuk és megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és a paprikát és együtt tovább pároljuk. Ha megpuhult lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a darabolt harcsát. Visszatesszük a tűzre és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön készre főzzük, de a halat nem főzzük szét.
A tejfölt és a tejszínt elkeverjük a keményítővel, és a harcsapaprikásra öntjük, és összeforraljuk.
A gombóchoz a túrót villával össztörjük, sózzuk, majd hozzáadjuk a két tojást, és a búzadarát, és a felaprított kaprot, jól összedolgozzuk. A gombócokat forrásba lévő vízben kifőzzük. Ha feljön a víz tetejére akkor kiszedjük, mert akkor már megfőtt a túrógombóc.Tálalásnál a gombócokat meghintjük friss kaporral.