Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harcsa magos kenyérkéregben

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A halfiléket megmossuk, leszárítjuk, feldaraboljuk, és besózzuk. Kicsit állni hagyjuk a sóval. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megsütjük benne a hal mindkét oldalát, ügyelve, hogy szaftos maradjon. Mielőtt kivesszük a serpenyőből, az olajba belekeverjük a fokhagymát. A halszeleteket tepsire fektetjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A kenyérnek levágjuk a héját, majd a belet apró kockára vágjuk. Összekeverjük a vajjal, a tojássárgájával, a mustárral, a zellerzölddel, a napraforgómaggal, a borral, és sóval, borssal fűszerezzük. Ezt a keveréket ráhalmozzuk a halszeletekre. A halat a sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul (kb. 20 perc), kivesszük, tálaljuk. Köretnek tetszőleges párolt zöldséget adhatunk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag (köret nélkül): 578 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss