Keress receptre vagy hozzávalóra

Harcsa magos kenyérkéregben

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg harcsafilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 10 szelet tósztkenyér
  • 2 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál magos mustár
  • 1 evőkanál vágott zellerzöld
  • 10 dkg tisztított napraforgómag
  • 1/2 dl fehérbor

Elkészítés

    Előkészítés: A halfiléket megmossuk, leszárítjuk, feldaraboljuk, és besózzuk. Kicsit állni hagyjuk a sóval. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.

    Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megsütjük benne a hal mindkét oldalát, ügyelve, hogy szaftos maradjon. Mielőtt kivesszük a serpenyőből, az olajba belekeverjük a fokhagymát. A halszeleteket tepsire fektetjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A kenyérnek levágjuk a héját, majd a belet apró kockára vágjuk. Összekeverjük a vajjal, a tojássárgájával, a mustárral, a zellerzölddel, a napraforgómaggal, a borral, és sóval, borssal fűszerezzük. Ezt a keveréket ráhalmozzuk a halszeletekre. A halat a sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul (kb. 20 perc), kivesszük, tálaljuk. Köretnek tetszőleges párolt zöldséget adhatunk.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
    1 adag (köret nélkül): 578 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin