Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Harasztos töltött káposzta (súlykontroll)

Hozzávalók

  • Hozzávalók 1 női adaghoz:
  • 12 dkg darált csibemell
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 5 dkg friss káposztalevél
  • 1,5 evőkanál zabkorpa
  • 3dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojásfehérje
  • 1 kávéskanál őrölt csemege pirospaprika
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Vizet teszünk fel főni, amiben a szép és egészséges, lehetőleg nagyobb káposztaleveleket feltesszük főni. A vízbe nem teszünk sót! Csak natúr puhára főzzük, forrástól számított kb. 5 perc alatt megpuhul. Utána leszűrjük, és ahol a levél vastagabb, kicsit levágunk belőle, hogy később könnyebb legyen feltekerni. Félretesszük, hagyjuk hűlni.

    A csibemellet felkockázzuk, a vöröshagymával és a fokhagymával együtt ledaráljuk, majd hozzáadjuk a zabkorpát, a tojásfehérjét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az őrölt paprikát. Jól eldolgozzuk.

    Közben felteszünk főni kevés vizet, amibe a savanyúkáposzta java részét beletesszük. Előtte jól kicsavarjuk a kezünkkel, hogy ne legyen nagyon savanyú. Kb. 2-3 evőkanálnyit kihagyunk, amit majd a tetejére teszünk. Közben a harasztokat megtöltjük a húsos keverékkel, feltekerjük, és a már fővő káposztás vízbe helyezzük óvatosan. Ha elfogyott a haraszt, nem baj, lehet gombócokat is formázni, és azokat is csak úgy belehelyezni a fazékba. Nem fog összeállni gombóc formába először, ez nem baj, mert ha megfőtt akkor már igen. A tetejére rakjuk a maradék savanyúkáposztát, és óvatosan felengedjük vízzel úgy, hogy teljesen ellepje a káposztákat. Pici sót teszünk a vízbe, és hagyjuk fedő alatt forrni. Ha felforrt, takarékra vesszük, és kb. 40-50 perc alatt készre főzzük.

    Melegen 1-2 evőkanál natúr joghurttal tálaljuk. Nagyon finom, laktató étel!

Megjegyzés

A recept a program minden szakaszában fogyasztható! Érdemes az adagokat megduplázni, hisz a töltött káposzta melegítve is nagyon finom, így másnap nem kell főznünk.

Husika120
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin