Elkészítés: A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, és mindig megfelezve 64 darab golyót csinálunk, majd egy éjszakára hűtőszekrényben állni hagyjuk. Másnap a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a cukrot, diót. Egy-egy golyót lisztezett deszkán, lisztezett sodrófával késfok vastagságú téglalappá nyújtunk (kb. 10x10 cm-esre) és a tészta közepére egy evőkanál diókrémet teszünk. A tészta jobb és bal oldalát körülbelül 1 centiméterre behajtjuk, felhajtjuk az alsó 1/3-ot, majd a felső 1/3-ot is ráhajtjuk. Gyengén kiolajozott tepsibe kb. 2 cm-re egymástól a zsákocskákat a dupla tésztarésszel lefelé helyezzük, és előmelegített sütőben 180-200 fokon 6-8 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
Egyszerre csak 5-6 golyót vegyünk ki a hűtőszekrényből, mert a sok vaj miatt hamar puhul, és nehéz vele bánni. Mivel gyorsan sül, célszerű legalább két tepsit telerakni, és csak akkor kezdeni a sütést. Amikor kisültek, forrón vaniliás porcukorba forgatjuk őket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre