Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis vadas

MME MME
10 2/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felkockázott nyers húst, az összeaprított hagymát és a felolvasztott (de nem forró!) zsiradékot felöntjük annyi vízzel, amennyi a húst ellepi, beledobáljuk a babérleveleket, megfűszerezzük (só, bors, ételízesítő), és fedő alatt annyi ideig főzzük, amíg a hús megpuhul. Mikor ez a pillanat elkövetkezett, elkeverjük a tejfölben a mustárt, és ráborítjuk a fazékban rotyogó húsra. Ha egy kicsit híg lenne, étkezési keményítővel besűrítjük.

Nagyon könnyen elkészíthető, nem pepecselős kaja és szerintem finom is (amellett, hogy laktató). Rizs, tészta illik hozzá, de szerintem friss kenyérrel az igazi.

Megjegyzés

Ezt a recepetet a volt kolléganőm diktálta le nekem. Minden ízhatás Őt dicséri. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss