Hamis vadas

default user icon
10 2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg hús (bármilyen, én pulykából szokam csinálni)
  • 3 hagyma
  • 2 tejföl
  • mustár (kb. 2 evőkanál)
  • babérlevél
  • ételízesítő
  • bors
  • étkezési keményítő
  • zsiradék (olaj, margarin, vaj, zsír - ki mivel szokott főzni)

Elkészítés

    Elkészítés: A felkockázott nyers húst, az összeaprított hagymát és a felolvasztott (de nem forró!) zsiradékot felöntjük annyi vízzel, amennyi a húst ellepi, beledobáljuk a babérleveleket, megfűszerezzük (só, bors, ételízesítő), és fedő alatt annyi ideig főzzük, amíg a hús megpuhul. Mikor ez a pillanat elkövetkezett, elkeverjük a tejfölben a mustárt, és ráborítjuk a fazékban rotyogó húsra. Ha egy kicsit híg lenne, étkezési keményítővel besűrítjük.

    Nagyon könnyen elkészíthető, nem pepecselős kaja és szerintem finom is (amellett, hogy laktató). Rizs, tészta illik hozzá, de szerintem friss kenyérrel az igazi.

Megjegyzés

Ezt a recepetet a volt kolléganőm diktálta le nekem. Minden ízhatás Őt dicséri.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

jammy 8 évvel ezelőtt
Én is megcsináltam, de kiegészítettem egy kis pirított cukorral, amit vízzel feloldottam, mert számomra ez adja meg az igazi pikantériát. Nagyon finom, szerintem nem vesződök többet az eredetivel. Ja és pulykából csináltam, szerintem így is nagyon fincsi, nem ragaszkodom ahhoz, hogy mit miből KELL, vagy szokás főzni :)
Mariska 9 évvel ezelőtt
Komolyan de gázok vagytok! Mindek belekötni, ha oda van írva, hogy HAMIS?
Tiedtke Réka Mária 10 évvel ezelőtt
megcsináltam, finom lett :)
Tiedtke Réka Mária 10 évvel ezelőtt
sztem 4nek ??
Tiedtke Réka Mária 10 évvel ezelőtt
mennyi az a 2 tejföl ?? 2szer 2 dl, vagy 1szer 2dl, és hány személyre szól a recept ??
Bruszt Erika 11 évvel ezelőtt
Szerintem a vadasnak az alapja a mustáros savanykás, zöldséges ízhatás. Ez a recept ezt nagyjából tükrözi, semmiképp nem mondanám rá, hogy gagyi (főleg, hogy vad húshoz jutni nem mindenki kiváltsága)!! Én marha szívből szoktam csinálni, ha időm engedi zsemlegombóccal, ha nem , akkor tésztával. Érdemes ezt a receptet megjegyezni időben szűkölködöknek!
Fülep Eva 11 évvel ezelőtt
En is csinaltam mar hamis vadast, sajat otletbol a kovetkezokeppen. A huslevesben fott zoldseget botturmix-al pepesitettem, ezt kis olajon piritott hagymahoz ontottem, tejfollel,mustarral, esetleg kis cukorral izesitettem, es a levesben fott hussal osszeforraltam. Fagyasztott krumplikrokettet sutottem hozza. evanagyi
Fülep Eva 11 évvel ezelőtt
En is csinaltam mar hamis vadast, sajat otletbol a kovetkezokeppen. A huslevesben fott zoldseget botturmix-al pepesitettem, ezt kis olajon piritott hagymahoz ontottem, tejfollel,mustarral, esetleg kis cukorral izesitettem, es a levesben fott hussal osszeforraltam. Fagyasztott krumplikrokettet sutottem hozza. evanagyi
Fülöp Sándor 11 évvel ezelőtt
Elég gagyi, a vadas marhából vagy vadhúsból képzelhető csak el, legalábbis az én izlésem szerint, köretként pedig a zsemlegombóc az igazi!
Bergán Jánosné 11 évvel ezelőtt
Eddig úgy tudtam, hogy a vadas alapja a sárgarépa, no meg a karamell

Hasonló Receptek

Magazin