Hamis túrós sütemény

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 5 darab tojássárgája
  • csipet só
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 40 dkg tejföl
  • 5 darab tojásfehérje habbá verve
  • ízlés szerint reszelt citromhéj

Elkészítés

    1. A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a kristálycukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat is. A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáljuk, ízesítjük pici sóval, majd hozzáöntjük a margarinos-tojásos masszát.
    2. Egynemű tésztává dolgozzuk, miközben foylymatosan újralisztezzük a deszkát, hogy a tészta ne tapadjon.
    3. A töltelékhez a pudingporokat lábasba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve, és a szokott módon sűrű pudingpot főzünk belőle. Még forrón hozzákeverjük a tejfölt.
    4. A tojások fehérjéből verjünk kemény habot, majd a tejfölös pudinghoz adjuk, nem keverő, inkább csak átforgató mozdulatokkal, hogy ne törjük össze a habot. A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítjük.
    5. A tésztát kb. 60-40 % arányban két részre osztjuk. A sütőt előmelegítetjük180 fokra, a  tepsit kibéleljük sütőpapírral, a nagyobbik tésztacipót kissé kinyújtjuk, majd átemeljük a tepsibe és kézzel nagyjából egyforma vastagságban eloszlatjuk a tepsi alján. Erre kerül a töltelék. A kisebbik tésztacipót ráreszeljük a töltelékre, vagy csak vékonyra kinyújtva befedjük vele.
    6. Az előmelegedett sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, szórjuk mega a tetjét porcukorral, majd kockára vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Sajnos nekem nem volt elég hideg a reszelni való tészta, és így egybeolvadt, úgyhogy legközelebb a hűtőbe teszem fél órára, hogy szép,morzsás süti legyen a végeredmény! :)

Fodor Emese
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin