Hamis túrógombóc

default user icon
16 4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 pohár (175 gr-os) kefir
  • 1 pohár búzadara
  • ízlés szerint kristálycukor (2-3 evőkanál)
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • 1 pohár (175 gr) tejföl
  • porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A 4 pohár kefirt felforraljuk, folyamatosan belekeverjük a búzadarát, majd 2-3 evőkanál kristálycukrot, és kb. 5-10 percig főzzük. Amíg hűl, kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Majd a kihűlt masszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk. Végül a gombócokat meghempergetjük a morzsában. A tejfölt kikeverjük kevés porukorral, és ezzel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Pankász Emese 3 évvel ezelőtt
Tényleg gyors, egyszerű, és finom! Pont ugyanolyan, mint az \"eredeti\":! :) Egy titka van; sokat kell csinálni belőle!! :)) Köszi
B Anna 4 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én is elkészítettem, sajnos jobb híján 1/5 rész natúr joghurt a kefir mellett. Megkóstoltam és borzasztó savanyúnak találom :( Szerintetek a joghurt miatt lett ilyen, vagy kefirből is ilyen savanyú?
Horváthné G. Hajnalka 5 évvel ezelőtt
Kedves Gabesz1984! Nem tudom aktuális-e még a kérdésed! Vannak receptek, ahol nem mindig adnak meg súlyt, vagy űrtartalmat a hozzávalókhoz. Ilyenkor vegyél elő egy kb. 2 dl-es csészét/poharat, és azzal mérj le mindent, vagy itt használhatod a kefires poharat mérésre! Sok sikert!
Parlagi Gabriella 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Nem vagyok nagy szakács, most kezdem el a szakácskodást. Írtátok ,hogy egy pohár búzadara. De mekkora az egy pohár? Lehet valahol ilyet venni vagy hogyan kéne mérnem? Köszi a válaszotokat.
Kozma Anna 5 évvel ezelőtt
Nem találok szavakat! Nem gondoltam, hogy ennyire finom lesz! Szerintem jobb mint a túrós! Aki teheti próbálja ki, nem fog csalódni!
Nik 5 évvel ezelőtt
Isteni finom lett! Köszi a receptet! Annyit változtattam, hogy két nagy pohár kefírhez adtam fele nagy pohárnyi búzadarát, ehhez 5 ek cukrot plusz egy tasak vaníliás cukrot is bele. Én édesen szeretem. A Porcukros tejfölbe is tettem vaníliás cukrot! Szuper!
Hetey Istvánné 6 évvel ezelőtt
Megcsináltam nagyon finom lett egy baj volt dupla adag is kevés volt négy unokának.Köszönöm!!
Hasznos Virág 6 évvel ezelőtt
Köszönöm!
Peter Lion 6 évvel ezelőtt
A hamis túrógombócnak én egy olyan változatát ismerem, ahol (bio)kölest főzök meg gabonatejben (pl. rizs-, kókusz-,hajdina-, vagy szójaitalporból készültben), majd hozzáadok - lehetőleg 100%-os - citromlét, nádcukrot, csipet (tengeri, vagy himalája)sót, majd a végén egy kevés tönkölybúza-, vagy kukoricadarát sűrítésnek. Ezután formázok belőle gombócokat és forgatom meg teljeskiőrlésű gabonából készült pékáru alapanyagú pirított zsemlemorzsában, melybe barna(nád)cukrot keverek. A végén pedig szójajoghurttal (yofuval) öntöm le; így egy 100%-ban növényi alapanyagú; - nem csupán rendkívül tápláló, hanem nagyon egészséges étel is kerekedik belőle... ;)
Marti 7 évvel ezelőtt
Nagyon jo a recept, halas koszonet a kuldojenek.

Hasonló Receptek

Magazin