Elkészítés: A tejet a cukorral, a vajjal és a rummal összefőzzük. Belekeverjük a kakaóport. Lehúzzuk a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni, majd beledolgozzuk a darált diót és a darált kekszet. Sütőlemezen vagy tálcán elsimítjuk, kb. 20X30 cm-es lapot kapunk belőle. Megvárjuk, míg kihűl.
A csokimázhoz a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és lehúzzuk a tűzről. Kevergetve várunk, míg kicsit kihűl, mert melegen lefolyik a süteményről. Megkenjük vele a süteményt, és félretesszük, hogy megdermedjen. Hűtőben tároljuk, mindig szeletelünk belőle.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre