Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hamis rizottó quinoából

Hozzávalók

  • 20 dkg quinoa
  • 5 dl zöldségleves-alaplé
  • 1 db piros húsú paprika
  • 40 dkg sárgarépa
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg barna csiperke
  • 10 dkg bébispenót (elhagyható)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 tk kurkuma
  • 1/2 tk római kömény
  • 1 csipet csilipor
  • 1 db citrom leve
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A quinoát szűrőben átmossuk a csap alatt, majd lecsepegtetjük és lábosba öntjük. Hozzáadjuk az alaplét, felforraljuk, és kb. 20 percig főzzük. Ezután fedő alatt hagyjuk duzzadni kb. 5 percig.
    2. A megmosott és kicsumázott paprikát apróra kockázzuk. A meghámozott gyökérzöldségeket hosszában félbevágjuk, és vékony csíkokra metéljük vagy felkockázzuk. A konyhai papírtörlővel letisztogatott csiperkét vékonyan felszeleteljük, majd tovább daraboljuk. A bébispenótot megmossuk és leszárazzuk. A megtisztított fokhagymát finomra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
    3. A felhevített olajon megfuttatjuk a fokhagymát és az újhagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, a gyökérzöldséget és a gombát. Megfűszerezzük a kurkumával, a római köménnyel, valamint a csiliporral, és haraphatóra pároljuk 7-10 perc alatt. Közben szükség esetén 2-3 ek vizet adunk hozzá.
    4. A quinoát összeforgatjuk a zöldségekkel és a spenóttal, majd a citromlével és sóval, borssal ízesítjük. Rövid pihentetés után tálaljuk.
A zsenge bébispenót nyersen is zöldséges ételekhez vagy salátákhoz adható.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin