Amikor pár éve megkérdezték, hogy mi a kedvenc kajám, a rakott krumpli és a tojásos lecsó volt a válaszom. Ez ma sem változott sokban, hiszen a kolbász paprikás zsírja, mikor összekeveredik a tojássárgájával és egy kis savanykás ízzel… Egyszerűen imádom!
Krumplit viszont én nem ehetek, mert a keményítőjére érzékeny vagyok. Ez nagyon hasonló a lisztérzékenységhez, csak nem a glutén, hanem a keményítő a ludas.
Viszont, egy kis kompromisszummal nagyon jól tudom a régen imádott ételeket élvezni. Jelen esetben a burgonya helyett pasztinákot használok, de van, hogy különböző gyökérzöldségeket rakosgatok egymásra. Amikor kiveszem a sütőből, mindig megrohannak a gyerekkori emlékek. Egy nagy tepsi rakott krumplit tesz ki Anyukám az asztalra egy kis házi savanyú uborkával. Hmmm…
Hamis rakott krumpli >>>