Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis mézes dióval

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
  • 12 dkg kristálycukor + 2 dl víz
  • 6 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • A tetejére:
  • 5 dkg darabos dió
  • A díszítéshez:
  • 3-4 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: Először a 12 dkg kristálycukrot karamellizáljuk szép aranybarnára, majd felöntjük a 2 dl vízzel, és kevergetve a cukor felolvadásig lassan főzzük, majd hűlni hagyjuk, míg a tésztát kikeverjük.

A tojásokat a porcukorral 10 percig elektromos géppel habosra keverjük, hozzáadjuk az őrölt fahéjjal és a sütőporral elkevert lisztet.
Összedolgozzuk, majd a karamelles folyadékot is belekeverjük. Egy 20×30 cm-es kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és a vágott dióval megszórjuk.

200 fokra melegített sütőben kb. 45 percig, tűpróbáig sütjük.

Amikor kihűlt, olvasztott csokit csurgatunk rá. Dúsíthatjuk aszalt gyümölcsökkel is.

Megjegyzés

Az ünnepi asztalon is megállja a helyét, olyan, mint egy igazi mézes kevert sütemény. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss