Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis lasagne édesburgonyából

MME MME
50 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk és kb. 4 mm vékonyra gyaluljuk, szeleteljük. A gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük az olajon. Hozzáadjuk a gombát, és közepes hőmérsékleten megfonnyasszuk, majd ráöntjük a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük és kb. 15 percig főzzük.
  3. A besamelhez felolvasztjuk a vajat vagy kókuszzsírt, hozzáadjuk a rizslisztet, és megpirítjuk. Ezután állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a laktózmentes tejet vagyamandula italt, és sima szószt készítünk.
  4. A tepsi aljára egy réteg édesburgonyát teszünk, ráöntjük a besamel felét, erre pedig a gombás szósz 1/3-adát. Ezután egy újabb réteg burgonyát rakunk, majd a besamel másik felét, és a gombás szósz második harmadát. Végül befedjükburgonyával, a tetejére pedig a maradék gombás szószt öntjük.
  5. Fóliával lefedve előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, megszórjuk sajttal és további fél órán át sütjük még.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL AZ ÉDESBURGONYÁS LASAGNE

Megjegyzés

A tepsi mérete: 29x19 cm. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss