Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hamis lasagne édesburgonyából

default user icon

Hozzávalók

  • 70 dkg édesburgonya
  • 50 dkg barna csiperke
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 5 dl paradicsomszósz
  • 1 tk só
  • 1/4 tk bors
  • 2 tk bazsalikom
  • A besamelhez:
  • 2 ek laktózmentes vaj vagy kókuszzsír
  • 2 ek rizsliszt
  • 2,5 dl laktózmentes tej vagy mandulaital
  • A tetejére:
  • 5 dkg laktózmentes sajt vagy vegán sajt

Elkészítés

    1. Az édesburgonyát meghámozzuk és kb 4 mm vékonyra gyaluljuk, szeleteljük. A gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
    2. A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük az olajon. Hozzáadjuk a gombát, és közepes hőmérsékleten megfonnyasszuk, majd ráöntjük a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük és kb. 15 percig főzzük.
    3. A besamelhez felolvasszuk a vajat vagy kókuszzsírt, hozzáadjuk a rizslisztet, és megpirítjuk. Ezután állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a laktózmentes tejet vagyamandula italt, és sima szószt készítünk.
    4. A tepsi aljára egy réteg édesburgonyát teszünk, ráöntjük a besamel felét, erre pedig a gombás szósz 1/3-adát.Ezután egy újabb réteg burgonyát rakunk, majd a besamel másik felét, és a gombás szósz második harmadát. Végülbefedjükburgonyával, a tetejére pedig a maradék gombás szószt öntjük. 
    5. Fóliával lefedve előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, megszórjuk sajttal és további fél órán át sütjük még.

    Videó! Így készítheted el a hamis lasagnét édesburgonyából! >>>

    13 RECEPT ÉDESBURGONYÁBÓL, AMIT NEM HAGYHATSZ KI >>>

Megjegyzés

A tepsi mérete: 29x19 cm.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin