A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarint, majd elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzákeverjük a porcukrot, majd a tojássárgát, egy evőkanál hideg vizet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ha közben azt érezzük, hogy túl száraz, hozzáadunk még egy kanál hideg vizet.
Ezután két egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd az egyik gombócot 22x32 cm-es nagyságúra nyújtjuk, és belehelyezzük a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A tepsiben lévő tésztát, és a másik gombócot is hideg helyre rakjuk, míg elkészítjük a tölteléket.
A vaníliás pudingport simára keverjük egy kevés hideg tejjel, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és a porcukrot. Ezután állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Miután lehúztuk a tűzről, langyosra hűtjük. Amikor a puding kihűlt, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és apránként a tejfölt, majd robotgéppel teljesen simára keverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként, fakanállal hozzáadagoljuk a pudinghoz.
A tepsiben lévő tésztára egyenletesen rákanalazzuk a habos pudingot, majd kinyújtjuk a másik tésztalapot, és óvatosan a puding tetejére helyezzük. Egy villával megszurkáljuk a tetejét, majd előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt szép világos zsemleszínűre sütjük. (Légkeverésnél 160 fokon, 35 percig)