Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis kolbásszal töltött tök kaporszósszal

MME MME
1
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 kis tök
  • fél csirkemell bőr nélkül
  • 1 kis marék szójagranulátum
  • 2 kis marék köles vagy barna rizs
  • 1 tojás
  • pirospaprika
  • frissen őrölt feketebors
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 2 szelet füstölt sajt
  • a kaporszószhoz:
  • 1 nagy csokor kapor
  • 1 kis pohár kefír vagy joghurt
  • 3 teáskanál liszt
  • méz
  • citromlé
  • 1 kis fej hagyma
  • olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A kölest és a szóját beáztatjuk vízbe. A csirkemellet ledaráljuk. A hagymát apróra vágjuk és olajban megpirítjuk. A fokhagymát összezúzzuk. A szójáról és a kölesről leöntjük a vizet, összegyúrjuk a csirkehússal, a hagymával, fokhagymával, fűszerekkel, tojással.
A tököt meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kiszedjük a magját. A sütőt előmelegítjük és kiolajozunk egy tűzálló tálat. Beletesszük a két fél tököt és megtöltjük a húsos keverékkel. Ráhelyezünk a tetejükre egy-egy szelet sajtot és nagy fokozaton készre sütjük. Le kell takarni alufóliával, amit a legvégén kell csak levenni róla. Kb. 30 percig sül.
A kaporszószhoz a hagymát apróra vágva megpirítjuk majd a szintén apróra vágott kaprot hozzáadjuk és pár percig kevergetve sütjük. A joghurtot összekeverjük a liszttel és az ízesítőkkel majd a hagymás kaporra öntjük. Folyamatosan keverve besűrítjük. Amikor kész, a töltött tök mellé tálaljuk.

Személyes hozzáfűzés: Igen egészséges és ami nagyon fontos, ízletes étel, fogyókúrázóknak is ajánlom.

Ezek is érdekelhetnek