Elkészítés: A kölest és a szóját beáztatjuk vízbe. A csirkemellet ledaráljuk. A hagymát apróra vágjuk és olajban megpirítjuk. A fokhagymát összezúzzuk. A szójáról és a kölesről leöntjük a vizet, összegyúrjuk a csirkehússal, a hagymával, fokhagymával, fűszerekkel, tojással.
A tököt meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kiszedjük a magját. A sütőt előmelegítjük és kiolajozunk egy tűzálló tálat. Beletesszük a két fél tököt és megtöltjük a húsos keverékkel. Ráhelyezünk a tetejükre egy-egy szelet sajtot és nagy fokozaton készre sütjük. Le kell takarni alufóliával, amit a legvégén kell csak levenni róla. Kb. 30 percig sül.
A kaporszószhoz a hagymát apróra vágva megpirítjuk majd a szintén apróra vágott kaprot hozzáadjuk és pár percig kevergetve sütjük. A joghurtot összekeverjük a liszttel és az ízesítőkkel majd a hagymás kaporra öntjük. Folyamatosan keverve besűrítjük. Amikor kész, a töltött tök mellé tálaljuk.
Személyes hozzáfűzés: Igen egészséges és ami nagyon fontos, ízletes étel, fogyókúrázóknak is ajánlom.