Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis hájastészta kolbásszal

30 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 teáskanál só
  • 6 evőkanál hideg víz
  • 1 evőkanál (10 %-os) ecet
  • A töltelékhez:
  • sütni való kolbász
  • köménymag
  • Valamint:
  • 1 db tojás

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát előző este állítottam össze. A lisztbe raktam a sót, és összemorzsolgattam a margarinnal. Hozzáadtam a vizet és az ecetet, tésztává gyúrtam. Elég lágy tésztát kaptam, amit fóliába csomagolva beraktam a hűtőbe.

Másnap a már száradtabb sütni való kolbászt hosszúkás szeletekre vágtam.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtottam, és kb. 10x10 cm-es kockákra vágtam fel. Mindegyik közepére tettem 1-1 kolbászkát, összesodortam.

A sütőmet 190 fokra kapcsoltam. Tepsibe raktam a kolbászos süteményeket, a tetejüket felvert tojással megkentem, és egész köménymaggal szórtam meg.

Nekem 22 db lett belőle, két tepsivel. Egy adag kb. 15 perc alatt sült meg. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

A tészta receptjét köszönöm Receptvilágnak. Könnyen kezelhető tészta, ami tényleg hasonlít a hájashoz. - JamborneErika

Ezek is érdekelhetnek

Friss