Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hamis gulyásleves

1 5/5

Hozzávalók

  • 5-6 dkg füstölt szalonna
  • 2 tk olaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 4 db burgonya
  • 1/2 mk őrölt bors
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. A felkockázott szalonnát az olajban kisütjük, megfonnyasztjuk benne a finomra vágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát. Köménnyel fűszerezzük, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, azonnal felöntjük kb. 8 dl vízzel és felforraljuk.
    2. A felkockázott burgonyát a fővő leveshez keverjük, megsózzuk, megborsozzuk. 5 perc után hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, és kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük.
    3. A tojással, a liszttel, 1 csipet sóval és kb. fél dl vízzel galuskatésztát keverünk, szaggató segítségével a forró leveshez szaggatjuk, forrás után még 1 percig főzzük, majd aprított zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk.

      A legjobb GULYÁS-VÁLTOZATOK >>> 

      ALFÖLDI GULYÁSLEVES CSIPETKÉVEL >>> 

      MARHAGULYÁS KRUMPLIVAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Egyszerű és finom étel!

Hasonló Receptek

Magazin