Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hamis gulyásleves császárszalonnával

Hozzávalók

  • 20 dkg császárszalonna
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db paszternák (el is hagyható)
  • 3-4 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 5-6 szem egész bors
  • 1 teáskanál köménymag
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál olaj (v. zsír)
  • 1,5 l víz
  • A nokedlihoz:
  • 4-5 ek liszt
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • víz

Elkészítés

    1. A császárszalonna bőrét levágjuk, és félretesszük. A szalonnát kockákra felvágjuk.
    2. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a paszternákot és a krumpli megpucoljuk, majd ízlés szerint felvágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát is apróra vágjuk.
    3. Egy edénybe beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és elkezdjük sütni. Amikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk a vöröshagymát és együtt pároljuk pár percig. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a feldarabolt zöldségeket is, az előzőleg levágott szalonnabőrt, majd alaposan összekeverjük, és szintén pároljuk pár percig.
    4. Amikor a zöldségek már kellően megpárolódtak megszórjuk a pirospaprikával, majd  alaposan összekeverjük, és felöntjük a vízzel. Ezután ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd félpuhára főzzük a zöldségeket. Utána beletesszük a felkockázott krumplit, ha szükséges még utána ízesítsünk, majd készre  főzzük a levest.
    5. Közben elkészítjük a nokedlit. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az egész tojást, és elkezdjük kanállal összekeverni. Keverés közben, apránként hozzáadunk annyi vizet, hogy egy sűrűbb masszát kapjunk. Ezután a forrásban lévő levesbe, kiskanállal beleszaggatjuk  a nokedlit, majd megvárjuk még feljön a leves tetejére, és pár percig főzzük még .
    6. Tálaláskor a levest tányérokba merjük, ízlés szerint tejfölt is kínálhatunk hozzá.

    11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

    9 LAKTATÓ HÚSOS LEVES, AMI UTÁN ELÉG EGY TÚRÓGOMBÓC >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin