Elkészítés: Megsütjük szokásos módon a piskótát.
A meggyet lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A meggyet megszórjuk 1 kiskanál fahéjjal és 1 evőkanál porcukorral. A pudingot megfőzzük a meggy felfogott levében, ha szükséges, hozzáadjuk a 2 evőkanál porcukrot (amennyiben a meggylé elég édes volt, nem kell a cukor hozzá). A tejszínből kemény habot verünk 1 evőkanál porcukorral.
A kihűlt piskótát három lapra vágjuk. Az alsó lapra jön egy réteg puding, tejszínhab és meggy. Rátesszük a következő lapot, megismételjük a feltéteket, majd rátesszük az utolsó lapot. Az egész tortát bevonjuk a maradék tejszínhabbal, majd meggyel és csokireszelékkel díszítjük. A hűtőbe tesszük néhány órára dermedni.
Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre