Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hamburger puffancs

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 4 dkg vaj
  • szezámmag

Elkészítés

    1. Az élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk 1 dl langyos tejben. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a cukrot, a sót és 2 tojássárgáját.
    2. Közepesen lágy tésztává gyúrjuk, majd amikor összeállt, hozzáadjuk az olvasztott vajat, és hólyagosra dolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkán, a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.
    3. Aikor megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket formás kis bucikká kerekítjük. Mindet egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva, újabb 30 percig kelesztjük.
    4. Miután a bucik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt, szép barnára sütjük, majd rácson hagyjuk hűlni őket.

Megjegyzés

Nagyon szeretjük a házi hamburgerezést, amihez nemcsak a húspogácsát, de a puffancsot is én készítem. Ennek a puha pufinak a másik előnye, amellett, hogy nagyon finom hamburgernek, az, hogy nagyszerű szendvicset is készíthetünk belőle. Egy szelet sajttal, sonkával és friss salátával, majonézzel, tökéletes reggeli vagy tízórai lehet.

veruss74
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin